"Design yang menarik, perisa yang menyelerakan serta melancarkan proses permbuangan dan merasakan lebih sihat"
Liyana Zulkifli
Umur: 29
''Saya suka taste dan texture dia juga membantu solve constipation issues''
Moon
Umur: 29
''Rasa dia sedap dan senang nak minum. Senang nak detox dan effect yang ok''
Syuha
Umur: 27

Soalan Lazim

APA ITU AFYAA ARATOX?

AFYAA Aratox merupakan produk detoks yang mengandungi kombucha dan fibersol-2 dalam bentuk serbuk. Fungsi utama AFYAA Aratox ialah untuk menyingkirkan toksin, meredakan sembelit, menambah baik penyerapan nutrien, menyokong persekitaran usus yang sihat dan menggalakkan penurunan berat badan yang sihat.

APAKAH PERISA AFYAA ARATOX?

AFYAA Aratox dicampur dengan buah-buahan tropikal Asia, perisa asam jawa yang masam dan manis.

APAKAH RAMUAN UTAMA AFYAA ARATOX?

InstaKombu™ Serbuk Kombucha, Fibersol®-2 (Maltodekstrin Rintang) dan tambahan 2 ramuan unik untuk detoksifikasi iaitu cuka kurma dan asam jawa.

ADAKAH KOMBUCHA DALAM AFYAA ARATOX HALAL?

InstaKombu™ Serbuk Kombucha yang digunakan dalam AFYAA Aratox disahkan halal oleh Taiwan Halal Integrity Development Association (Diiktiraf oleh JAKIM).

ADAKAH AFYAA ARATOX MENGANDUNGI GULA YANG TINGGI?

AFYAA Aratox tidak mengandungi gula tambahan. 1 sachet AFYAA Aratox hanya mengandungi 0.2g gula. Gula hanya ditambah ketika proses penapaian kombucha dan tiada sukrosa tambahan dimasukkan untuk proses penghasilan yang lain. Oleh itu, kandungan gula menurun selepas penapaian.

APAKAH MANFAAT CUKA KURMA?

Komponen utama cuka kurma ialah asid asetik yang membekalkan pelbagai manfaat kesihatan termasuklah merencatkan rasa lapar dan memanjangkan rasa kenyang. Asid asetik dalam cuka akan melambatkan perut kosong sekali gus melamakan lagi rasa kenyang selepas makan. Hasilnya, kurang jumlah makanan yang diambil. Bukan itu sahaja, kurma juga terbukti untuk meningkatkan jumlah bakteria baik di dalam usus, yang membawa kepada kesihatan kolon yang lebih baik. Selain itu, cuka kurma juga merupakan sumber karotenoid yang baik untuk membantu menambah baik profil lemak.

BILAKAH WAKTU YANG TERBAIK UNTUK MENGAMBIL AFYAA ARATOX?

Pengguna disarankan untuk mengambilnya dengan perut kosong pada waktu pagi sebelum sarapan atau sebelum tidur, jadi lebih mudah untuk ke tandas pada pagi esoknya. Tambahan pula, pengguna yang mahu mengekalkan berat badan atau menurunkan badan juga boleh mengambilnya sebelum makan untuk meningkatkan rasa kenyang, sekali gus mengurangkan pengambilan makanan setiap hari.

BOLEHKAH SAYA AMBIL AFYAA ARATOX DENGAN PRODUK AFYAA YANG LAIN?

Ya, anda boleh ambil AFYAA Aratox dengan produk AFYAA yang lain untuk menambah baik keseluruhan fungsi badan.

  • AFYAA Hayyiba – Selepas makan tengah hari atau makan malam
  • AFYAA Sahiyya – Sebelum makanan tengah hari atau makan malam
  • AFYAA Ryndu – Pagi sebelum sarapan
  • AFYAA Aratox – Sebelum tidur
APAKAH SUHU AIR YANG SESUAI UNTUK BANCUH DENGAN AFYAA ARATOX?

Ia bergantung pada keselesaan individu. Pengguna boleh menggunakan air bersuhu bilik atau air sejuk untuk rasa yang lebih segar.

BERAPA BANYAK SACHET DALAM SATU KOTAK?

1 kotak mengandungi 24 sachet.

APAKAH CIRI KESELAMATAN PRODUK AFYAA?

Selain mendapatkan pelbagai kelulusan pihak berkuasa dan lulus ujian makmal, produk AFYAA juga mempunyai jaminan insurans liabiliti bernilai RM3,000,000.

error: Content is protected !!