"Rasa pisang dan tidak muak, sesuai bagi sesiapa yang ingin mencuba Arafit dan saya akan teruskan makan Arafit ini untuk dapatkan BMI berat badan saya secara normal "
Sharul
Umur: 35
''Saya guna Arafit sebagai penganti makanan, penurunan berat badan nampak sangat ketara dan dari segi rasa memang tiada masalah juga menaikkan selera''
Danial Izzat
Umur: 29

Soalan Lazim

APA ITU AFYAA ARAFIT?

Arafit merupakan produk pengganti makanan yang berasaskan protein tumbuhan, Fibregum™ Gam Akasia, dan Ekstrak Biji Kopi Hijau berbentuk serbuk.

Fungsi utama Arafit termasuklah membantu menurunkan berat badan, memanjangkan rasa kenyang, menghalang pencernaan dan penyerapan karbohidrat, meningkatkan metabolisme, menggalakkan pembakaran lemak, menambah baik pencernaan dan membekalkan tenaga.

APAKAH PERISA AFYAA ARAFIT?

AFYAA Arafit mmberikan rasa buah pisang kurma dan tidak menimbulkan rasa muak

APAKAH RAMUAN UTAMA AFYAA ARAFIT?

Arafit mengandungi banyak bahan aktif, termasuklah protein berasaskan tumbuhan (protein soya, protein kacang pis, protein beras perang, protein oat), Fibregum™ Gam Akasia, Ekstrak Biji Kopi Hijau, Serat Krimer, dan 18 jenis vitamin dan mineral.

APAKAH ITU PROTEIN BERASASKAN TUMBUHAN DALAM ARAFIT?

Arafit dipadatkan dengan protein pelbagai yang merangkumi protein soya, protein beras perang dan protein oat yang diformulasi untuk melengkapkan pengambilan protein anda. Semua protein berasaskan tumbuhan ini kaya dengan protein, mengandungi asid amino dan serat yang penting di samping mengandungi kandungan lemak yang rendah. Selain itu, ia juga mengandungi kesan termik makanan yang tinggi (TEF) yang akan meningkatkan kadar metabolisme sekali gus membenarkan badan untuk membakar lebih banyak kalori untuk mencernakannya. Protein-pelbagai juga membantu menggalakkan pertumbuhan dan penjagaan tisu yang sihat, meningkatkan usus otot tidak berlemak, membantu menurunkan berat badan/penjagaan berat badan dan membantu penyembuhan luka serta pertumbuhan semula tisu.

APAKAH FIBREGUM™ GAM AKASIA?

Gam Akasia merupakan damar yang dikeluarkan daripada batang dan ranting pokok Akasia Seyal dan dalam kitab Al-Quran, ia dijelaskan sebagai salah satu makanan bermanfaat yang perlu diambil oleh manusia. Fibregum™ Gam Akasia merupakan ramuan paten oleh Nexira, Perancis yang mengandungi jumlah serat yang tinggi (7.5g). Ia mengandungi lebih 90% serabut diet yang juga dikenali sebagai prebiotik bagi membekalkan pelbagai manfaat kesihatan. Fibregum™ Gam Akasia boleh membantu memanjangkan rasa kenyang, meredakan sembelit dan cirit-birit, dan menghalang pertumbuhan bakteria berbahaya.

BERAPAKAH JUMLAH KALORI BAGI SETIAP HIDANGAN ARAFIT?

1 bungkus Arafit (25g) mengandungi 76kcal.

APAKAH CARA PENGAMBILAN ARAFIT?

Disarankan untuk bancuh 1 bungkus Arafit dengan 200ml air dan ambil sebagai pengganti makanan. Kesan kenyang adalah berbeza bagi setiap individu, namun secara ideal ia boleh membuatkan anda kenyang selama 4 jam.

APAKAH PERBEZAAN ARATOX DAN ARAFIT?

Arafit merupakan produk pengganti makanan yang membekalkan keperluan nutrien harian dengan sejumlah kalori yang rendah manakala Aratox pula merupakan produk Kombucha dengan serat yang tinggi bagi membantu menyahtoksin atau detoks untuk mengekalkan kesihatan usus. Selain itu, Arafit mengandungi vitamin dan mineral penting bagi mengekalkan kesihatan keseluruhan.

Tambahan pula Aratox membantu memanjangkan rasa kenyang kerana kandungan cuka kurma yang boleh membantu dalam penurunan berat badan. Oleh itu, adalah baik untuk mengambil kedua-dua produk untuk mempercepatkan proses penurunan berat badan di samping memperoleh manfaat kesihatan lain.

Jika anda mengamalkan kedua-dua Arafit dan Aratox, anda boleh mengikut pelan cara makan seperti di bawah:-

Easy Plan
Pagi: Sarapan seperti biasa
Tengah hari: Hidangan biasa
Malam: 1 bungkus Arafit + 1 Aratox (sebelum tidur)

Advance Plan:
Pagi: Sarapan seperti biasa
Tengah hari: 1 bungkus Arafit
Malam: 1 bungkus Arafit + 1 Aratox (sebelum tidur

APAKAH HASIL YANG BOLEH SAYA JANGKA SELEPAS MENGAMBIL ARAFIT?

Anda boleh lihat penurunan berat badan dan lemak badan dalam tempoh sebulan pengambilan mengikut garis panduan diet. Selain itu, anda juga boleh lihat pinggang anda semakin ramping, termasuklah pinggul, tangan dan paha yang mengecil. Sesetengah pelanggan juga akan lihat keadaan kesihatan mereka yang makin baik, contoh lebih bertenaga; kualiti tidur dan mood yang baik termasuklah kulit yang sihat; kurang rasa lapar dan lain-lain.

BERAPA BANYAK SACHET DALAM SATU KOTAK?

1 kotak mengandungi 24 sachet.

APAKAH CIRI KESELAMATAN PRODUK AFYAA?

Selain mendapatkan pelbagai kelulusan pihak berkuasa dan lulus ujian makmal, produk AFYAA juga mempunyai jaminan insurans liabiliti bernilai RM3,000,000.

error: Content is protected !!